Her kommer enda en oppskrift på en indisk kyllinggryte. Det som kjennetegner indisk mat er at den er sterkt krydret og har mye smak. Vanligvis vil man marinere kyllingen på forhånd og la det stå noen timer før man steker den. Dette er en rask og enkel måte å lage indisk tandoori kylling på. Det er en kjempegod helgemiddag som passer perfekt for deg som vil bruke dagen på noe annet enn å lage mat.
4 porsjoner
700 g kyllingfilet i strimler
1 stor gul løk
1 rød paprika
3 dl matyoghurt (her har jeg brukt Gresk type)
4 hvitløksfedd
1 dl matfløte
2 ss flytende margarin
1 ss sweet chilisaus
1 ss sitronsaft
1 ts ingefærkrydder
3 ts tandoori krydder
1 ts chilipulver
2 ts tørket koriander
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts salt
Riv eller finhakk hvitløk og bland det sammen med matyoghurt, matfløte, margarin, sweet chilisaus, sitronsaft og alt krydderet.
Kutt paprika og løk i litt store biter. Brun kyllingen i en stekepanne med litt margarin og ha i paprika og løk og la det surre sammen i noen minutter før du har i yoghurtblandingen. La alt putre på svak varme i ca. 5 minutter.
Server med ris og godt brød (gjerne nanbrød).