mars 1

Gulrotsuppe med persillerot og søtpotet

Oppskrifter

0  comments

En god og sunn suppe som smaker godt en kald vinterdag. Suppen passer godt til middag, til forrett eller bare som litt kveldskos.

1 stor gul løk
2 hvitløksfedd, finhakket
600 g gulrot
200 g søtpotet
150 g persillerot
3 vårløk
1 liter vann
1 kyllingbuljongterning
1 dl matfløte
1 ts chilikrydder
1 ts gressløk (kan sløyfes)
1 ts paprikakrydder (kan sløyfes)
1 ss margarin
Salt og pepper
Evt. litt ekstra lettmelk

Hakk alle grønnsakene i små biter. Finhakk hvitløken og la den surre sammen med løk og litt margarin i en stor kjele til løken blir blank. Ha i resten av grønnsakene sammen med vann, buljongterning og krydder. La alt koke sammen til grønnsakene er møre. Kjør alt i en foodprocessor eller med en stavmikser og visp inn fløte til slutt. Smak til suppen med salt og pepper og spe på med litt melk hvis suppen er for tykk. Jeg synes det er godt med en tykk gulrotsuppe, det gjør den også mer mettende.

Kok opp og server suppen med grovt brød eller rundstykker.

img_7396

About the author 

Trude Aalbu

You may also like

Lapper med cottage cheese på 1-2-3

Enkel indisk tandoori kylling

Grove rundstykker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!