januar 5

Hjemmelaget mandelsmør

Oppskrifter

0  comments

Mandelsmør kan brukes til så mangt, alt fra dipp til oppkuttede grønnsaker og frukt til smakstilsetning i supper, sauser og dressinger. Mandelsmør passer også utmerket i kaker og bakst, eller du kan smøre det rett på brødskiva. Vær imidlertid oppmerksom på at mandler har et høyt fettinnhold og mandelsmør vil derfor ha et høyt energiinnhold. Det passer derfor dårlig som «slankemat».

Mandler inneholder lite mettet fett og mye enumettet fett som er godt for hjertet. Mandelsmør er kjempeenkelt å lage og det er nesten bortkastet å kjøpe det ferdig i butikken.

Mandelsmør lages enkelt ved male mandler så kraftig at oljen i mandlene skilles ut og sammen med resten blir det en herlig kremete masse.

Mandelsmøret får en ekstra god smak hvis du rister mandlene litt i stekovnen først, 200 grader i 8-10 minutter (følg med og lukt). Du kan også velge å riste bare halvparten av mandlene. Ha alle mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør det til du får ønsket konsistens. Jo lengre du kjører det jo mer flytende blir det. Ha i salt hvis du ønsker.

Det smaker nydelig med litt kanel i, og blandet med litt honning har du en herlig dipp.

Du kan også lage mandelsmør av skjoldete mandler for en lysere variant. Bruksområdet blir det samme.

Oppbevares i kjøleskap.

img_7550 img_7555 img_7556

About the author 

Trude Aalbu

You may also like

Lapper med cottage cheese på 1-2-3

Enkel indisk tandoori kylling

Grove rundstykker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!