Butternut-gresskarsuppe

Har du prøvd å lage gresskarsuppe?

Jeg fant butternut-gresskar i butikken i går og jeg har alltid hatt lyst til å prøve å lage noe av det. 3 butternut-gresskar ble derfor med meg hjem fra butikken, og i dag sto det gresskarsuppe på menyen.

6 porsjoner

  • 3 butternut gresskar
  • 1/2 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 vårløk
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 chili, uten frø
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 liter vann
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

Rensk og kutt gresskarene i biter. Ha de i en langpanne og bak de i ovnen på 175 grader i ca. 1 time. Rensk og kutt sellerirot og gulrot i biter og kok det sammen med 1 liter vann til det er mørt.

Grovhakk løk, hvitløk og chili og surr det i smeltet smør i en stor kjele til løken er myk. Ha i gresskar, sellerirot og gulrot sammen med kokevannet. Ha i ingefær og kuttet vårløk, og mos det hele sammen til det blir en glatt masse. Tilsett matfløte og smak suppen til med salt og pepper.

 

img_1480 img_1486

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: