Butternut-gresskarsuppe
Har du prøvd å lage gresskarsuppe?
Jeg fant butternut-gresskar i butikken i går og jeg har alltid hatt lyst til å prøve å lage noe av det. 3 butternut-gresskar ble derfor med meg hjem fra butikken, og i dag sto det gresskarsuppe på menyen.
6 porsjoner
- 3 butternut gresskar
- 1/2 sellerirot
- 2 gulrøtter
- 1 vårløk
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 chili, uten frø
- 1 ts revet ingefær
- 1 liter vann
- 1,5 dl matfløte
- 1 ss smør
- Salt og pepper
Rensk og kutt gresskarene i biter. Ha de i en langpanne og bak de i ovnen på 175 grader i ca. 1 time. Rensk og kutt sellerirot og gulrot i biter og kok det sammen med 1 liter vann til det er mørt.
Grovhakk løk, hvitløk og chili og surr det i smeltet smør i en stor kjele til løken er myk. Ha i gresskar, sellerirot og gulrot sammen med kokevannet. Ha i ingefær og kuttet vårløk, og mos det hele sammen til det blir en glatt masse. Tilsett matfløte og smak suppen til med salt og pepper.